Uw bezoek

Sanitarie Informatie

In navolging van de aanbevelingen van ICOM Wallonië-Brussel en SMW zorgt het CID au Grand-Hornu voor uw veiligheid tijdens uw bezoek.

  • Wij vragen de bezoekers om binnen de site een masker te dragen. Elke bezoeker wordt verzocht om zich aan de receptie te presenteren met zijn eigen masker.
  • Bij de receptie van het museum worden specifieke markeringen aangebracht om de aankomst van de bezoekers te regelen en zo de sociale afstand te respecteren. Gelieve deze nauwkeurig te volgen.
  • In de expositieruimtes (en andere gesloten ruimtes) respecteren we de regel van 1 bezoeker per 15m2 . De stewards beheren de bezoekersstroom. Gelieve hun werk te vergemakkelijken.
  • Families/paren/huisgenoten die onder hetzelfde dak wonen zullen hun bezoek samen, in hetzelfde tempo, moeten afleggen.
  • De voorkeur woerdt gegeven aan betaling via elektronische betaalterminals. Bij afwezigheid van de contactloze optie wordt het apparaat na elk gebruik gedesinfecteerd.
  • De audiogidsen worden na elk gebruik gedesinfecteerd.
  • Zolang de maatregelen toepasselijk voor groepen van kracht zijn, worden geen groepsbezoeken, hetzij vrij of onder begeleiding, toegestaan.
  • Voorlopig zijn vestiaires en opbergkasten niet toegankelijk.
  • De toegang tot de toiletten is geregeld volgens de regels van de sociale afstand.
  • Hydro-alcoholische gel wordt ter beschikking gesteld van de bezoekers aan de in- en uitgang van het museum en is voor elke gebruiker verplicht.

 

Tickets & openingstijden

Individueel ticket 10€
Verminderd tarief (senioren of andere kortingsmotieven*) 6€
Schoolgroepen en kinderen 2€
Audio-gids voor de historische ontdekking van de site (FR / NL / DE / ENG / IT / ES) +3€
- 6 jaren 0€

Open van dinsdag t.e.m. zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
In periodes van op-enaflouw van tentoostellingen kunnen bepaalde zalen niet toegankelijk.

Gratis geleide bezoeken voor individuele bezoekers (afhankelijk van beschikbaarheid van de gidsen)
- van dinsdag tot zaterdag om 11 uur voor de historische site, om 14 uur voor de hedendaagse kunstententoonstelling (behalve op zaterdag), om 15:30 uur voor de designtentoonstelling,
- Zondag om 11 en 14 uur voor de hedendaagse kunstententoonstelling, om 15.00 uur voor de historische site, om 16.30 uur voor de designtentoonstelling.

De site van Grand-Hornu is gesloten op 24, 25, 31 december en 01 januari.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Plaatsbepaling

Ons bereiken

langsdeweg:
Via de E19 autosnelweg Brussel-Parijs / E42 Rijsel-Luik, de uitrit 25 nemen "Saint-Ghislain-Tertre-Hornu", richting Saint-Ghislain, Hornu. Volg de wegwijzers naar de "Site du Grand-Hornu".

Met de trein:
De dichtsbijgelegen stations zijn die van Saint-Ghislain en Bergen (Mons).
Aan het station van Bergen kunt u de buslijnen 7 en 9 of en taxi nemen.
Aan het station van Saint-Ghislain kunt u de buslijn 7 of en taxi nemen.

GPS  coördinaten
Noorderbreedte: N 50° 26' 05.94"
Oosterlengte: O 03° 50' 15.32"

Groepen

Afhankelijk van de samestelling van uw groep, de beschikbare tijd en uw belangstelling, kunnen zowel voor de historische site van de Grand-Hornu als voor de lopende tentoonstellingen geleide bezoeken georganiseerd worden, in het Frans, Nederlands, Engels en Duits.

Onze dienst Reserveringen houdt zich tot uw beschikking om u te helpen bij de voorbereidingen van uw bezoek.

Artshop

De Artshop van Le Grand-Hornu bevindt zich aan de ingang van de site, in de vroegere lampenopslagplaats.

Le Grand-Hornu wil een dienst voor de verkoop van werken en voorwerpen aanbieden die naadloos aansluit bij het culturele aanbod van de twee verenigingen (CID & MACS). Daartoe biedt de Artshop op meer dan 180 m² een keuze van een duizendtal werken gewijd aan de hedendaagse kunst en het design, aangevuld met een selectie van tijdschriften, multipels van kunstenaars en multimediaproducten. Zo is de Artshop van Le Grand-Hornu een van de enige kunstbibliotheken uit de streek.

Je vindt er een ruime selectie van artistieke en historische publicaties die verband houden met de lopende tentoonstellingen.

Rizom Restaurant

Rizom is het zesde project van chef Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps**, Liernu).
Deze brasserie - en cafetaria - gelegen in het hart van het Grand Hornu presenteert een keuken op het snijpunt van culturen.

Het Waalse bekken, zelf ontstaan uit diverse migraties, is de thuis van oeroude streekproducten, en tegelijk ook de wieg van moderne ideeën en technologie.
Rizom keuken spruit voort uit al deze contrasten en is een nieuwe vertaling van de eigentijdse terroirkeuken van Sang Hoon Degeimbre.
Rizom staat voor een keuken met uiteenlopende wortels, en brengt lokale markt- en seizoensproducten in het bord.

Het restaurant Rizom ontvangt u van dinsdag t.e.m. zondag van 11u30 tot 15u.

De cafetaria is open van dinsdag t.e.m. zondag van 10u tot 18u.