Workshop

Weggaan... blijven... terugkomen: een ontmoeting rond de roman "Les désorientés" van Amin Maalouf. 

Als onderdeel van haar tentoonstelling "Beiroet. Les temps du design", stelt het CID een workshop voor "lezen... en nog iets meer", gebaseerd op het boek "Les désorientés" van Amin Maalouf in het gezelschap van de begeleidster Christine Mordant. 
Wie is wie? Wie heeft wat gedaan? Reflecties en introspecties in het aangezicht van een gehavend land! 
Het Libanon van Amin Maalouf voor, tijdens en na de oorlog van 1975, laten we erover praten, of beter nog, laten we ermee spelen door in de huid van de hoofdrolspelers te kruipen! 

Amin Maalouf werd in 1949 in Libanon geboren in een familie van leraren. 
Na zijn studies economie en sociologie werkte hij als verslaggever en versloeg hij vele gebeurtenissen over de hele wereld. Toen de oorlog in zijn vaderland uitbrak, vertrok hij met vrouw en kinderen naar Frankrijk en hervatte onmiddellijk zijn werk als journalist, met name bij Jeune Afrique, waar hij hoofdredacteur en redacteur werd. 
Vanaf 1984 wijdde hij zich aan het schrijven en publiceerde romans, essays en operalibretto's. In 1993 won hij de Goncourtprijs voor Le Rocher de Tanios, in 1998 de Europese Essayprijs voor Les Identités meurtrières, en in 2010 de Prins van Asturias-prijs voor literatuur voor zijn hele oeuvre. 
In 2011 werd hij verkozen tot lid van de Académie française, op de stoel van Claude Lévi-Strauss. 

De workshop zal worden voorafgegaan door een rondleiding in de tentoonstelling "Beiroet. Le temps du design" om 18.30 uur en een proeverij van Libanese specialiteiten. 

Afspraak : van 19.30 tot 22.00 uur. 
Publiek: volwassenen, jongvolwassenen 
Prijs: 10 € 
Reserveren via +32 (0)65 61 39 02 of reservations@grand-hornu.be vóór 10 juni 2022